top of page

Kurzy

Nabídka unikátních kurzů, které vznikly ve spolupráci s

Ippa Academy a Gourmet Academy.

Můžete se těšit na individuální přístup, krásné prostředí, ve kterém se budete cítit jako doma a příjemnou atmosféru.

Moc rád Vás uvidím!

tiramisu.jpg

Meringue

Během 5tihodinového kurzu se seznámíte s rozdíly v přípravě francouzského, švýcarského a italského sněhu.

Naučíte se upéct dokonalé ořechové laskonky doplněné griliášovým krémem, růží a anýzem, vyzkoušíte si správně stříkat a polévat fialkové indiánky na citronových buflerech. Upečete si tiramisu pavlovu z kávového meringue, doplněnou espresso gelem, krémem z mascarpone s amarettem a mocca cremeux.

Tarts

Kurz věnovaný dnes velice modernímu druhu dezertu s kořeny ve Francii. Naučíte

se správně připravit a použít křehké těsto.

Upečete si karamelový flan s miso

pastou, citrónový koláč s lipovým gelem a krájeným meringuem a tart inspirovaný

českou klasikou – špičkou, plný likérového krému s presovanou dekorací na povrchu.

lipovycaj.jpg
FullSizeRender 76.jpg

Dort Mt. Blanc

Kurz, kde se naučíte tajemství nadýchaného a šťavnatého korpusu. Dva druhy skvělých krémů, ale především techniky moderního zdobení dortů a základy modelování z taženého karamelu.

Odnesete si promyšlený a do detailu zpracovaný dort, inspirovaný slavným dezertem Mont Blanc.

Pohankový korpus prolitý skořicovým sirupem, plněný svěžím krémem z čerstvého sýra a brusinek, obmazaný ruským máslovým krémem s kaštanovým pyré, ozdobený unikátní cukrovou dekorací.

Minidezerty

Pod rukami Vám vzniknou pistáciové financiery s koriandrem a mučenkou, kakaové baby ochucené pomeranči a Grand Marnier, ovesné chessecakes s ostružinami a brandy, madlenky s levandulovou pěnou.

Osvojíte si přípravu různých textur od crumble až po mousse, techniku velvet efektu.

FullSizeRender 77.jpg
179BBC48-53F1-4A40-9249-B321E5070CD7 2.JPG

Rodinné zlato

Nový kurz zimní sezóny,  inspirovaný slavnostními recepty, které jsou po generace pokladem mé rodiny. Věřím, že každý z nás má ve své domácnosti recept, který se dědí z generace na generaci akaždým novým přístupem nabývá na dokonalosti. Na tomto kurzu vás naučím, jak z tradičních receptů vytvořit jedinečné zážitky. Připravíte si například borůvkové koláče s ricottou, limoncellem a tymiánem, mandlové hnětýnky s italským meringuem a pomeranči, a nakonec kořeněné pracny podávané s créme Chantilly a jablky v cideru. Nechte se inspirovat a objevte kouzlo rodinných receptů v novém světle!

Mějte novinky z první ruky!

© 2023 by Vojtěch Vrtiška

bottom of page