top of page

Kurzy

Nabídka unikátních kurzů, které vznikly ve spolupráci

s Gourmet Academy.

Můžete se těšit na individuální přístup, krásné prostředí, ve kterém se budete cítit jako doma, a příjemnou atmosféru.

Moc rád Vás uvidím!

FullSizeRender 76.jpg

Dort Mt. Blanc

Kurz, kde se naučíte tajemství nadýchaného a šťavnatého korpusu. Dva druhy skvělých krémů, ale především techniky moderního zdobení dortů a základy modelování z taženého karamelu.

Odnesete si promyšlený a do detailu zpracovaný dort, inspirovaný slavným dezertem Mont Blanc.

Pohankový korpus prolitý skořicovým sirupem, plněný svěžím krémem z čerstvého sýra a brusinek, obmazaný ruským máslovým krémem s kaštanovým pyré, ozdobený unikátní cukrovou dekorací.

Minidezerty vol. 1

Pod rukami Vám vzniknou pistáciové financiery s koriandrem a mučenkou, kakaové baby ochucené pomeranči a Grand Marnier, ovesné chessecakes s ostružinami a brandy, madlenky s levandulovou pěnou.

Osvojíte si přípravu různých textur od crumble až po mousse, techniku velvet efektu.

FullSizeRender 77.jpg
FullSizeRender 164.JPG

Minidezerty vol. 2

Čeká nás heřmánkovo-citronové tacos, jeptišky plněné šípkovo-malinovým gelem a krémem Diplomat s růží, čokoládový věneček s kmínem a rekonstruovaná Schwarzvald tartaletka…
Naučíte se zvládnout odpalované těsto, které doplníte o barevný croustillant. Pracovat budete i s křehkým těstem a meringuem. Stihnete celkem 4 druhy krémů i ovocný gel a prostor dostane také trénink zdobení trezírovací špičkou nebo technologické vychytávky kolem čokoládové polevy.

Slané & plněné

Naučíte se postup přípravy dokonalého kynutého těsta na brioche, těsta budete ochucovat, barvit… Připravíte slané gely i želé na bázi agaru. A nakonec dotáhnete slané kynuté těsto ještě perfektními náplněmi.

Fougasse vás nadchne kombinací karamelizované cibule, kozího sýru a římského kmínu. Bandoury naplníte kachním kofitem, gorgonzolou a pošírovanými hruškami. A slané koláče skvěle doplní škvarky, kysané zelí i gel ze zelné šťávy.

FullSizeRender 165.JPG
FullSizeRender 163.jpg

Mooncake

Mám pro Vás unikátní 3D dort ve tvaru Měsíce v úplňku a naučím vás při jeho přípravě pracovat tak, jak peču sám své instagramové dorty. Zvládnete výzvy kulovitého tvaru, zaměříte se na práci s čokoládou v různých podobách. Budete si hrát s detaily, velvet efektem, metalickým zdobením. Kokosová bublanina s ananasem, tatarák z ananasu a bílého rumu a lehký kokosový krém. Tohle bude intergalaktický zážitek!

Rodinné zlato

Na tomto kurzu vás naučím, jak z tradičních receptů vytvořit jedinečné zážitky. Připravíte si například borůvkové koláče s ricottou, limoncellem a tymiánem, mandlové hnětýnky s italským meringuem a pomeranči, a nakonec kořeněné pracny podávané s créme Chantilly a jablky v cideru. Nechte se inspirovat a objevte kouzlo rodinných receptů v novém světle!

179BBC48-53F1-4A40-9249-B321E5070CD7 2.JPG

Mějte novinky z první ruky!

© 2023 by Vojtěch Vrtiška

bottom of page