Kurzy
Nabídka unikátních kurzů, které vznikly ve spolupráci s
Ippa Academy a Gourmet Academy.
Můžete se těšit na individuální přístup, krásné prostředí, ve kterém se budete cítit jako doma a příjemnou atmosféru.
Moc rád Vás uvidím!
Vánoční cukroví
Speciální kurz věnovaný pouze vánočnímu cukroví a to v moderním podání.
Pod mým vedením se naučíte jak připravit luxusní makadamové rohlíčky s vůní vanilky, mandlové ořechy s kardamomem a krémem z růže a liči, dokonalé marokánky s pistáciemi a ruby čokoládou. Vše završíme křupavými mokka dortíčky plněnými irish cream.
Meringue
Během 5tihodinového kurzu se seznámíte s rozdíly v přípravě francouzského, švýcarského a italského sněhu.
Naučíte se upéct dokonalé ořechové laskonky doplněné griliášovým krémem, růží a anýzem, vyzkoušíte si správně stříkat a polévat fialkové indiánky na citronových buflerech. Upečete si tiramisu pavlovu z kávového meringue, doplněnou espresso gelem, krémem z mascarpone s amarettem a mocca cremeux.
Tarts
Kurz věnovaný dnes velice modernímu druhu dezertu s kořeny ve Francii. Naučíte
se správně připravit a použít křehké těsto.
Upečete si karamelový flan s miso
pastou, citrónový koláč s lipovým gelem a krájeným meringuem a tart inspirovaný
českou klasikou – špičkou, plný likérového krému s presovanou dekorací na povrchu.
Dort Mt. Blanc
Kurz, kde se naučíte tajemství nadýchaného a šťavnatého korpusu. Dva druhy skvělých krémů, ale především techniky moderního zdobení dortů a základy modelování z taženého karamelu.
Odnesete si promyšlený a do detailu zpracovaný dort, inspirovaný slavným dezertem Mont Blanc.
Pohankový korpus prolitý skořicovým sirupem, plněný svěžím krémem z čerstvého sýra a brusinek, obmazaný ruským máslovým krémem s kaštanovým pyré, ozdobený unikátní cukrovou dekorací.
Rodinné zlato
Nový kurz zimní sezóny, inspirovaný slavnostními recepty, které jsou po generace pokladem mé rodiny. Věřím, že každý z nás má ve své domácnosti recept, který se dědí z generace na generaci akaždým novým přístupem nabývá na dokonalosti. Na tomto kurzu vás naučím, jak z tradičních receptů vytvořit jedinečné zážitky. Připravíte si například borůvkové koláče s ricottou, limoncellem a tymiánem, mandlové hnětýnky s italským meringuem a pomeranči, a nakonec kořeněné pracny podávané s créme Chantilly a jablky v cideru. Nechte se inspirovat a objevte kouzlo rodinných receptů v novém světle!